Bine de stiut

"Noi vrem ca tu sa iei o decizie informata!"

De ce este polita RCA obligatorie?

Nu ai incheiat o polita de asigurare Raspundere Civila Auto (RCA)? Atunci esti pasibil de o amenda, ridicarea placutelor de inmatriculare si a talonului, in cazul in care esti oprit de Politie.

Calitatea de neasigurat RCA poate fi constatata si de catre DRPCIV (Ministerul Administratiei si Internelor). In acest caz, vei primi o instiintare din partea organelor competente prin care va trebui sa faci dovada incheierii politei RCA. In caz contrar, se va suspenda inmatricularea autoturismului din oficiu.

Daca ai provocat un accident si nu ai polita RCA, pesoana pe care ai prejudiciat-o este indreptatita sa pretinda recuperarea costurilor daunei direct de la tine, pe cale amiabila sau printr-o hotarare judecatoreasca. Polita RCA asigura plata daunelor celui pagubit si il scuteste pe cel vinovat de costurile aferente pagubei produse.

Polite RCA adaptate nevoilor tale

Calatoresti mult in afara tarii? Te intereseaza ofertele pachet RCA si Casco? E mai important pentru tine sa nu pierzi timp la constatare in cazul unui incident? Vrei sa stii care sunt companiile de asigurari care solicita prezenta vinovatului la constatarea daunei? Vrei sa fii ajutat la completarea unui act amiabil in cazul unui incident rutier? Vrei sa platesti cat mai putin pentru un RCA?

La toate aceste intrebari iti poate raspunde un consultant Renker, care te va ajuta sa alegi cea mai buna varianta, in functie de nevoile pe care le ai. Renker - Broker de Asigurare te poate ajuta sa-ti faci o polita RCA la urmatoarele companii de asigurari: City Insurance, Allianz Tiriac, Groupama, Omniasig, Carpatica, Euroins, Generali, Asirom.

Iti asiguram consultanta atunci cand ai un incident rutier, iti recomandam service-uri care au decontare directa cu asiguratorul ales de tine, te scutim de drumuri inutile.

Ce reprezinta BONUS/MALUS?

Prin sistemul BONUS - MALUS, proprietarii de autovehicule platesc o prima de asigurare mai mica RCA daca in anul anterior nu au produs accidente sau mai mare daca au avut.

Bonus-malus este un sistem de tarifare prin care prima poate fi redusa (bonus), daca in anul anterior asiguratul nu a avut daune, sau poate fi marita (malus), daca asiguratul are daune. In felul acesta se urmareste o incurajare a asiguratilor prudenti si o descurajare a celor care, din diverse motive, inregistreaza daune mari .

Reducerea sau majorarea stabilita conform sistemului bonus-malus se aplica tarifelor RCA notificate si practicate de catre societatea de asigurare la care asiguratul doreste sa incheie asigurarea RCA.
Perioada de referinta este anul calendaristic anterior datei de emitere a politei.

Sistemul bonus-malus este format din categoria de baza B0, 14 clase de bonus si 8 clase de malus. Clasa B0 este atribuita unui asigurat nou, fara istoric in asigurare.Afla mai jos cum poti plati cel mai mic pret pentru asigurarea RCA.

Cum se calculeaza BONUS/MALUS?

Pentru aplicarea unui malus sunt luate in calcul evenimentele pentru care a fost platita cel putin o dauna in perioada de referinta, in care se retine responsabilitatea totala sau partiala a conducatorului auto, indiferent cine a condus vehiculul la momentul producerii accidentului, indiferent de modul de protocolare a acestuia, prin procesul verbal intocmit de politie ori prin constatare amiabila de accident.

Daca in perioada de referinta nu au fost inregistrate daune platite, asiguratii beneficiaza de bonus, respectiv o reducere a primei de asigurare, dupa cum urmeaza: o clasa, in cazul in care noua polita se incheie pe o perioada de sase luni, si doua clase, in cazul in care noua polita se incheie pentru o perioada de un an.

Daca in perioada de referinta au fost inregistrate daune platite, asiguratii sunt penalizati prin aplicarea unui malus, respectiv majorarea primei de asigurare.

In situatia in care un asigurat detine mai multe vehicule, sistemul bonus malus se aplica distinct pentru fiecare vehicul. De asemenea, in cazul instrainarii/radierii vehiculului asigurat, stabilirea noii clase de bonus-malus pentru un vehicul nou-dobandit se face pornind de la clasa bonus-malus de care asiguratul a beneficiat anterior.

Asigurarea facultativa medicala

ASIGURAREA FACULTATIVA MEDICALA poate sa-ti ofere un plus de confort si siguranta cand ai nevoie spitalizare, analize, consultatii, interventii chirurgicale. In functie de nevoiele tale, iti putem oferi cea mai buna varianta pentru tine si pentru familia ta. Daca vrei sa ai grija de angajatii tai, poti incheia o asigurare de grup cu diverse optiuni de ingrijire pentru oamenii pe care ii ai in subordine. Optiunile incluse intr-o asigurare medicala facultativa sunt nenumarate si iti dau posibilitatea de a avea acces la serviciile private din sistemul medical romanesc. Clinici de prestigiu din tara noastra iti pot sta la dispozitie atunci cand ai o problema medicala.

Asigurarea medicala de calatorie

ASIGURAREA MEDICALA DE CALATORIE poate acoperi chelutielile pentru eventuale accidente in cea mai simpla varianta. Poti opta pentru variante mult mai complexe care acopera de la transportul intr-o unitate specializata pana la pierderea bagajelor sau a documentelor. Tu alegi varianta, noi iti explicam fiecare optiune si te consiliem daca ai nevoie de un astfel de serviciu.


Practicarea sporturilor extreme nu este risc asigurat la incheierea unei polite pentru calatorie. Acest lucru trebuie specificat si se achita separat. Preturile politelor difera foarte mult in functie de perioada de asigurare, tarile in care calatoresti si riscurile asigurate. Daca esti o persoana care calatoreste foarte mult, poti opta pentru asigurarea medicala de calatorie deschisa pe un an.

Asigurarea de viata

ASIGURAREA DE VIATA te ajuta sa ai grija de familia ta in orice situatii. Suma lunara sau anuala in unele cazuri si perioada, o alegi tu. O astfel de polita acopera riscurile de deces din orice cauza (mai putin sinuciderea, la unele companii). Poti opta si pentru varianta de asigurare de viata cu economisire. Aceasta varianta iti pune la dispozitie la sfarsitul contractului suma adunata lunar sau anual, cu o dobanda care difera in functie de compania de asigurari. Contractele se fac pe termen lung, intre 15 si 25 de ani. Poti alege asigurarea de viata potrivita pentru tine si pentru familia ta, in functie de veniturile pe care le ai, in functie de asteptarile pe care le ai de la aceasta polita: siguranta pentru familia ta in orice imprejurare, investitie sau economisire. Tu alegi, noi iti stam la dispozitie cu toate detaliile!


Atunci cand alegi o astfel de polita trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte foarte importante. Daca lucrezi intr-un mediu periculos si esti cel care isi sustine familia, poti alege polita care iti va proteja familia in orice imprejurare. Daca iti doresti sa economisesti si bani, dar sa fii si protejat, atunci poti alege polita de viata cu depozit. La incheierea contractului, banii econimisiti ii primesti inapoi cu o anumita dobanda, stabilita de fiecare companie.

Asigurarea de locuinta (PAD)

Daca nu ai incheiat asigurarea obligatorie pentru locuinta, trebuie sa stii ca in caz de cutremur, alunecari de teren si inundatii, pagubele le vei suporta tu! Din anul 2011, asigurarea pentru locuinta a devenit obligatorie! Este un fel de RCA al casei (PAD - Polita de asigurare impotriva dezastrelor). Poti opta pentru o asigurare facultativa, care sa acopere riscurile incluse de PAD, la care se adauga acoperirea de riscuri diverse: bunuri din casa, protectia tertilor (daca vecinii tai sunt inundati din cazua ta, de exemplu), accidente casnice, avarierea casei in urma unui accident rutier, avarii produse de furtuni, descarcari electrice etc. Un consultant Renker va sti ce varianta sa-ti ofere, in functie de nevoile pe care le ai!

Asigurarea facultativa a locuintei este foarte asemanatoare cu asigurarea Casco a masinii tale! Vorbim din nou de SUMA ASIGURATA, suma la care este protejata locuinta ta si de PRIMA DE ASIGURARE care este stabilita in functie de anul constructiei, de zona in care este amplasat imobilul si de modalitatea de plata: integral, semestrial sau trimestrial.


Evaluarea locuintei la pretul real al pietei, iti asigura o despagubire corecta in caz de dauna partiala sau totala. Iti creeaza posibilitatea, in cazul unei daune totale, sa-ti achizitionezi o locuinta asemanatoare. Polita poate fi modificata pe masura ce achizitionezi noi bunuri pentru casa, aduci imbunatatiri.


Inapoi la site-ul principal